

Filosofia: Fes-t’ho com puguis, però fes-ho!
“El fes-ho tu mateix o fes-t'ho tu mateix (en anglès do it yourself, sovint abreujat com a DIY) és un moviment filosòfic i d'acció pràctica i artística que promou el concepció, fabricació, adaptació, millora, reparació o reutilització (reciclatge) fet a casa, amb recursos a l'abast i per mitjà de la cooperació, col·laboració i autoaprenentatge. S'oposa a la producció industrial massiva i aprecia la personalització i la unicitat per sobre de cànons estètics establerts i de perfecció. Abarca tota mena de creacions tècniques, tecnològiques i artístiques de la vida quotidiana. Inclou una certa ètica, estètica i política.
Molts músics d'instruments elèctrics (guitarres i baixos principalment) fabriquen els seus propis pedals d'efectes, amplificadors o, fins i tot, els seus propis instruments. També es parla de DIY per referir-se a aquells artistes que, oposant-se al sistema establert per la indústria musical actual, graven amb els seus propis mitjans (i de vegades amb un pressupost zero), autogestionen les seves actuacions, auto-promocionen la seva música, etc.” (Font: Viquipèdia).
Aquesta seria la base de la nostra filosofia de treball, tal i com diu la Viquipèdia, que creiem que la “clava” bastant! Però si analitzem de més a prop , el nostre festival i en concret la nostra associació sempre s’ha intentat seguir una sèrie de valors, que sent humils , de vegades les hem complert i de vegades no! Així doncs sempre hem intentat:
-
Tractar a les bandes com a persones i no com a un producte comercial. Som conscients que estem en un entorn capitalista i funciona tal qual, però si més no, el tracte personal ha de ser el de respecte mutu.
-
Valorar el treball de totes les persones que integren les bandes, segells, productores, tècnics etc, desde la humilitat i el respecte a totes elles i la seva feina, intentant cada dia aprendre una mica més de la seva experiència i els seus coneixements.
-
Oferir el treball i temps personal lliure col·lectiu de l’associació sense cap recompensa econòmica.
-
Promoure el respecte i uns valors sostenibles cap a la natura, l’entorn i les persones.
-
Allunyar-nos del sistema establert de la industria musical més comercial.
-
Aconseguir un espai al nostre poble:Vidreres, on poder promoure aquests valors i les nostres activitats i aprenentatges.
-
etc
En resum, si no tens tots els mitjans per fer el que de veritat vols, intenta-ho amb el que tinguis! Així hem anat any rere any amb els 206 concerts organitzats i 10 anys de festival Actitud a Vidreres.
Hem, seguim i seguirem aprenent!


